Subsidie zonnepanelen

Subsidies bij aanschaf zonnepanelen

De prijs van elektriciteit wordt lager naarmate u meer gebruikt. Daarom is uw jaarlijkse stroomgebruik bepalend voor de mogelijkheden. Afhankelijk van de situatie zijn de volgende regelingen van toepassing: Salderen, Energie-Investeringsaftrek (EIA) of SDE+ Subsidie.

Salderen

Eigenaren van zonnepanelen, met een klein zakelijke aansluiting (< 3 x 80 Ampère) mogen salderen, waarbij teruglevering van elektriciteit wordt verrekend met het netverbruik tegen hetzelfde tarief. U betaalt daardoor geen energiebelasting op dit gedeelte.

Subsidie zonnepanelen

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Verbruikt u meer dan 25000 kWh per jaar, dan kunt u in 2017 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op uw gebruikelijke afschrijving. Dat levert u gemiddeld 13.5% voordeel op! Meer lezen over de Energie-Investeringsaftrek bij de RVO.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de KIA. Om in 2017 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet u een bedrag tussen € 2.301 en € 312.176 investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. Meer lezen over de KIA bij de belastingdienst

U kunt de EIA en KIA combineren.

SDE+ subsidie 2017

U mag gebruik maken van de SDE+ regeling wanneer u een grootzakelijke aansluiting heeft die groter is dan 3 x 80A.

Het SDE+-budget in 2017 is 6 miljard euro. Bovendien zijn er 2 openstellingsrondes; van 7 maart tot en met 30 maart en in oktober.

In de eerste week van de 2 openstellingsrondes kunnen alleen projecten met technologieën met een basisbedrag van maximaal 0,09 euro per kilowattuur indienen. Vervolgens wordt de regeling stapsgewijs opengesteld voor duurdere projecten tot aan de fasegrens van achtereenvolgens 0,11 euro per kilowattuur en 0,117 euro per kilowattuur. Meer lezen over de SDE+ subsidie bij de RVO

Financiering van zonnepanelen

Duurzaam Rijnland heeft verschillende lease producten voor zonnepanelenprojecten van €10.000 tot €100.000.

Financiering tot 100% van de totale investeringskosten waardoor het bedrijf zelf geen investering hoeft te doen. Het is ideaal om zonnepanelen met LED verlichting te combineren.

BEL ONS