Voordelen

Laag energieverbruik

LED verlichting verbruikt veel minder energie dan de traditionele verlichting. Vaak is het mogelijk om een energiebesparing van 80% te realiseren.

Levensduur

Onze ledverlichting heeft een gemiddelde levensduur van 50.000 branduren. Dit is een aanzienlijk verschil vergeleken met andere lampen zoals gloeilampen 1000 uur, halogeenlampen 2000 uur, TL buizen en spaarlampen 10.000 uur. Ten opzichte van alle andere type lampen heeft het aan- en uitzetten van ledlampen geen invloed op de levensduur van de lamp.

Voordelen LED verlichting

UV straling

Spaarlampen geven dat ze ultraviolette straling (Uv) af, omdat ze kwik bevatten. Uv-straling kan schadelijk zijn voor uw ogen en huid. Voor mensen met een zonneallergie worden spaarlampen zelfs afgeraden vanwege de Uv-straling. Daarnaast zorgt Uv-straling ervoor dat uw producten verkleuren.

Kwaliteit

In vergelijking tot een gloeilamp is een led wel tril- en schokbestendig. Daarnaast hoeft een led, in vergelijking tot een spaarlamp, niet op te warmen. Bij veel aan- en uitschakelingen van spaarlampen, PL’s en TL-buizen treedt er een hogere slijtage op wat de levensduur sterk verkort. Zoals eerder vermeldt, is dit niet het geval bij led’s.

Infrarood straling

Led verlichting geeft geen IR-straling. Langdurige IR-straling is ongezond voor de mens.

Minder warmte

Bij goede kwaliteit ledverlichting is ervoor gezorgd dat de warmte van de lamp kan worden afgevoerd, waardoor de lamp niet te heet wordt. De ledlamp zal een hogere levensduur hebben bij een goede afvoer van warmte. Door toepassing van deze ledverlichting kunt u tevens een flinke besparing op uw aircokosten realiseren.

Minder arbeidskosten

Doordat een led een langere levensduur heeft ten opzichte van traditionele verlichting zorgt dit voor een behoorlijke besparing op de arbeidskosten en het inhuren van materieel voor onderhoud. Bij moeilijk bereikbare plaatsen zoals: fabriekshallen, sporthallen, theaters, straatverlichting, verlichting op bruggen en tunnelverlichting is de besparing aanzienlijk.

LED – MVO

Door het veel lagere energieverbruik van de ledverlichting ten opzichte van de gloeilamp en spaarlamp, draagt u bij aan vermindering van de CO2-uitstoot. Ledverlichting is zeer goed recyclebaar (99% recyclebaar) en er wordt, bij de productie van deze verlichtingsvorm, geen zwavel gebruikt.

BEL ONS