Blog

9 oktober 2017

Zon SDE Subsidie 2017

Fase 2 van de SDE subsidie is op 9 oktober van start gegaan!
Fase 3 gaat op 16 oktober van start.

Bedrijven en instellingen die zonne-energie gaan produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+ 2017.  De SDE+ najaar 2017 is open vanaf 3 oktober met een budget van € 6 miljard euro. Er zijn 3 fasen om in te schrijven. Hoe later u inschrijf hoe hoger de subsidie des te lager de kans dat u de subsidie toegewezen krijgt.
Meer informatie kunt u hier vinden of neem contact met ons op.

Zon-PV SDE Subsidie

De subsidie voor zon-PV ≥ 15 kWp wordt alleen opengesteld voor installaties die worden aangesloten op een grootverbruikers aansluiting (een aansluiting op het elektriciteitsnet van meer dan 3 * 80 Ampère).

Belangrijke wijzigingen voor Zon in najaar

De SDE+ najaar 2017 onderscheidt twee categorieën Zon-PV. Kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp en een categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp wordt gewijzigd van drie in anderhalf jaar. Met de wijziging van de realisatietermijn voor deze categorie vervalt de eis om binnen een jaar na subsidiebeschikking RVO de opdrachtverstrekking te sturen.

Plaatst u uw zonnepanelen installatie in een veldopstelling? Dan hoeft u vanaf de najaarsronde de aanvraag van de verleende omgevingsvergunning niet meer bij uw subsidieaanvraag toe te voegen.

U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd en volledig indienen van uw aanvraag. Aanvragen ontvangen om 17.00 uur of later, tellen de volgende werkdag mee. Een dag loopt dus van 17.00 uur tot 17.00 uur de volgende werkdag. Dit geldt ook bij de start van een nieuwe fase. Binnen een werkdag maakt het tijdstip van ontvangst van de subsidieaanvraag niet uit.

U kunt op deze pagina meer lezen over verschillende subsidies.

Voor meer informatie over de SDE+ subsidie neemt contact met ons op.

About Jochem

BEL ONS