Zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnecel zet zonlicht om in elektrische energie. Het belangrijkste onderdeel van een gewone fotovoltaïsche cel is halfgeleidend materiaal dat p-type en n-type bevat. De elektrische stroom kan maar in één richting door de zonnecel lopen.

Als er zonlicht op de zonnecel valt, worden er elektronen losgeschoten. Die gaan dus in de gewenste richting bewegen. De beweging van alle losgemaakte elektronen samen is de elektrische stroom die door de zonnecel loopt. Om van de stroom gebruik te kunnen maken worden de cellen in een zonnepaneel gemonteerd.

Zonnepanelen ook wel Photo-Voltaic leveren gelijkstroom daarom worden ze aangesloten op een omvormer die de stroom om zet in bruikbare energie (wisselstroom).

U gebruikt uw opgewekte energie direct of u levert terug aan uw energieleverancier.

Zonne-energie

Wat is een wattpiek?

Wattpiek (Wp) geeft aan hoeveel stroom een zonnepaneel opwekt onder ideale omstandigheden. Elke fabrikant meet dit vermogen en vermeldt dit bij de panelen. Het wordt wereldwijd hetzelfde gemeten. Het vermogen kan behoorlijk verschillen. Door te kijken naar de Wattpiek kunt u de opbrengst van de zonnepanelen onderling vergelijken.

Wat is kWh?

KWh is de afkorting voor kilowattuur. Het geeft de hoeveelheid elektriciteit aan. Op uw jaarafrekening kunt u zien hoeveel kWh stroom u gedurende een jaar heeft gebruikt. Eén kWh betekent 1 uur lang 1000 Watt stroom gebruiken.

Is Nederland wel geschikt voor zonnestroom?

Zonnepanelen doen het ook goed in koude klimaten met veel bewolking. Overal waar daglicht is doen ze het prima. Het bewolkte Duitsland heeft bijvoorbeeld al het grootste aantal woningen met zonnepanelen ter wereld! In de zomer komt daar al bijna tien procent van alle elektriciteit van zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen dus een prima investering.

Zijn zonnepanelen milieuvriendelijk?

Zonnepanelen kunnen voor 99% worden gerecycled. De metalen in de meeste zonnepanelen worden dus weer gebruikt in nieuwe panelen. Bovendien besparen ze vele malen meer energie dan het kost om ze te maken.

Tegenwoordig hebben ze al na slechts 1-3 jaar de energie voor de productie terugverdiend. Bovendien helpen zonnepanelen mee het klimaat te beschermen. Zonnepanelen zijn daarom heel milieuvriendelijk. Daarentegen komen bij de productie van gewone stroom door kolencentrales wél veel vervuilende stoffen in het milieu terecht.

Zonne-energie

Wat kost een zonnepanelensysteem?

Dat hangt af van een aantal factoren, zoals het type- en het aantal zonnepanelen, de omvormer, oriëntatie van de zonnepanelen, het type dak dak en de installatiekosten.

Eenvoudig

Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en onderhoudsvriendelijk. De opbrengst van de zonnepanelen is voor 25 jaar gegarandeerd. De zonnepanelen doen het waarschijnlijk nog vele jaren langer.

Zeker

Met zonnepanelen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over stijgende energierekeningen. Ook hebben een aantal fabrikanten lange garanties en door de geavanceerde monitoringsystemen is de opbrengst eenvoudig te volgen.

Zonnepanelen leveren en plaatsen bij u in de regio

Voor de levering en installatie van zonnepanelen werken wij voornamelijk in Aalsmeer, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Gouda, Hoofddorp, Leiden, Lisse, Nieuw-Vennep, Noordwijk, Oegstgeest, Uithoorn en Zoetermeer en omgeving.

BEL ONS